De ideale bandenspanning

Pas op: Houd uw banden spanning in de gaten. 07-08-2015
Dagelijks zien we fietsers langs komen met te zachte banden. Zonde! U trapt veel te zwaar en het is ook nog eens slecht voor uw band. Bij elektrische fietsen zorgt het zelfs voor een snellere leegloop van de accu. Net als bij een auto is het raadzaam om uw bandenspanning zo nu en dan te controleren.

Wij raden aan om uw band elke maand even te controleren. Bij een normale fiets is een banden spanning van 4.5 bar voldoende. Dit is vaak lastig te bepalen, natuurlijk kun u de band proberen in te drukken met uw handen. Maar vaak zegt dit nog niet voldoende. Als u de band ver in kan drukken moet er lucht bij. Een handigere manier om de spanning te controleren is met een pomp met een drukmeter. We hebben verschillende pompen met meters in ons assortiment. De meest verkochte is de Beto pomp m/meter. Hiermee kunt u uw band makkelijk oppompen en gelijk meten of de band hard genoeg is.

Let wel op bij dit warme weer zet de lucht in uw band uit. Dit kan betekenen dat een pas opgepompte band in de zon knapt. Ook is het belangrijk om te weten dat de uitgezette lucht zorgt voor extra druk. De band zal sneller leeg lopen. Als het weer kouder wordt, is uw band waarschijnlijk niet meer voldoende op spanning.

Sommige fietsen hebben aparte ventielen. Die niet passen op de meeste pompen. Hiervoor bestaan speciale opzet stukjes waarmee je ieder ventiel toch kan oppompen. Het meeste zien we een auto ventiel voorbij komen. Mocht u geen opzet stukje thuis hebben liggen. Bent u altijd welkom voor advies.

Komt u er zelf niet uit of heeft u thuis geen goede fietspomp. Kom gerust langs, wij hebben altijd tijd om kosteloos uw band op te pompen!