Accu levensduur tips

Accu levensduur tips! 09-05-2015
De accu is een belangrijk onderdeel van uw elektrische fiets. De accu kan minder goed gaan werken door verkeerd opladen van de accu. Het is dus belangrijk om goed te weten hoe u uw accu het beste kan onderhouden. Om de levensduur van uw accu optimaal te houden hebben wij een aantal tips voor u.

Deze tips gelden voor het overgrote deel van onze modellen namelijk: Gazelle Innergy, Impulse, Panasonic, Multicycle Smart en Move, Sparta E-motion en alle Bosch modellen (midden motor)

Twijfelt u over het model dat u heeft? Neem contact met ons op.

Direct na de aankoop is het belangrijk om de accu 3 keer helemaal leeg te fietsen en vervolgens volledig vol te laden. Nadat de fiets 3 keer het 0 % punt en het 100 % punt heeft bereikt kunt u de fiets gewoon bijladen als u gefietst heeft. U kunt de accu het beste tot 100% bijladen en vervolgens loskoppelen.  Vervolgens is het aan te raden om 1 keer in de 3 maanden de accu volledig leeg te rijden.

Als u de fiets niet gebruikt is het verstandig om de fiets 1 keer in de 2 á 3 maanden op te laden om de accu actief te houden. (Dit komt bijvoorbeeld voor als u in de winter minder fietst)

Enige Uitzonderingen:

Multicycle ICE systeem

Dit systeem kan in de in de winterslaap modus worden gezet en hoeft daardoor niet elke 3 maanden geladen te worden. Deze accu moet in de winterslaap modus worden gezet en aan de lader blijven.

ION modellen

Het ION systeem werkt anders dan de normale accu’s. De accu dient niet helemaal vol en helemaal leeg gereden te worden. Na elke fiets beurt dient de accu helemaal opgeladen te worden. Ook als  u maar een klein stukje gefietst heeft en er maar een klein percentage van de accu leeg is gegaan. Als de accu vol is moet de oplader gewoon aan de fiets blijven hangen, het laden stopt namelijk vanzelf. De lader zal eens in de 2 á 3 weken accu onderhoud plegen, dit onderhoud zal de levensduur van uw accu verlengen. (De volgende merken hebben ION modellen in het assortiment: Sparta, Batavus, Koga en Hercules. Kijk op uw frame, daar staat op of het een ION is of niet.)